fredag 1 februari 2008

Hockey med barnen

Söndagen var vikt åt hockey. Båda mina barn spelar i FOC Farsta.
Nu var det dags för Lucas och hans årskull 00 att spela sin första match.
Han spelar i vanliga fall med 1 år äldre killar men nu ska de starta upp laget 00 som ska börja spela egna matcher nästa höst.

Matchen var en träningsmatch men grabbarna i laget var både lite nervösa och samtidigt såg fram emot matchen.
Lucas spelar i vanliga fall som utespelare men eftersom de inte har någon målvakt i den här åldern så ville Lucas stå i mål.
Var kul bara se han i all målvaktsutrustning. Matchen började inte så bra då motståndarna snabbt går upp i en 3-0 ledning. Men sedan börjar både laget och Lucas storspela. Lucas gör mängder med räddningar där man minns 1 extra mycket. En motståndare kommer helt fri men Lucas går ut och plockar skottet. Tror inte han själv förstod vilken grym räddning han gjorde. Alla i hallen applåderade stort.

Till slut förlorade de en mycket jämn match med 4-5 men de hade verkligen jättekul och alla i laget var riktigt duktiga.

Så nu har Lucas fått idén att han ska bli nya Tommy Söderström. Ska bli kul å följa både han och Alexanders hockeyspelande.

Alexander spelar än så länge bara i hockeyskolan men han är mycket bättre med skridskoåkning och klubban än Lucas var i samma ålder. Dock som jag alltid tjatar på dem om....det viktigaste är ju att de har roligt.
Och jag tycker det är bra de håller på med idrott. Det får man så mycket gratis av.
Man lär sig jobba i grupp, gemenskap och slipper vara ute och hitta på bus.

Imorgon kommer ett lite större test då Lucas ska vakta målet då 99:orna har match. Ska bli spännade och se om han tycker det är lika roliga att spela mot 1 år äldre spelare som målvakt.

Kram Sami

Inga kommentarer: