lördag 6 september 2008

Albanien-Sverige

Så var då VM-kvalet igång.
Är inte så positiv till Sveriges chanser längre. Tycker att vi står kvar och stampar och att de flesta andra länder går framåt Med det menar jag både det offensiva spelet och att få in nya spelare i laget.
Först det offensiva spelet: Sverige har sedan jag varit liten alltid varit bra på att organisera laget och spela bra defensivt och kriga till sig många segrar. Men jag tycker man allför länge har varit så fast i den övertygelsen att man inte kunnat eller klarat av att ändra på spelidén och börja tänka mer konstruktivt. Man har varit nöjd med att man klarat defensiven och sedan hoppats på att kontra in ett mål eller lyckas på en fast situation. Som världsfotbollen ser ut idag räcker inte det. Nu krävs det att man skapar på egen hand annars vinner man inga matcher. Matchen idag är ett typiskt exempel. Albanien vet man kommer backa hem och ha alla spelare bakom bollen och att det kommer vara trångt och knappt några ytor alls. Då måste man anfalla med många spelare, ta löpningar framåt trots att man inte får bollen varje gång och våga spela med kreativa spelare. För spelar man med "sidleds-danne" från start kan det aldrig bli bra, eller M.Nilsson heller för den delen. De är för dåliga offensivt helt enkelt.
Vi har en världspelare idag och det är Zlatan. Men för att vi ska kunna få fördel av hans unika kvalitéer så måste vi spela med fler spelare offensivt och våga anfalla med mycket folk. Så som han spelar i sitt klubblag och dominerar medans han i landslaget ofta är ensam på topp och då klarar inte ens han av att avgöra. Det är som bekant alltid mycket enklare att vara destruktiv än att vara konstruktiv.

Vi måste våga ha fler spelare på plan som vågar utmana och vill anfalla. Man måste våga för att vinna. Jag ser hellre att man försöker anfalla och kanske förlorar än bara backar hem och får 0-0. Dagens match är under all kritik. Vi skapar inte mycket, vi har uselt bolltempo och vi slår för dåliga passningar. Såna saker som man bara måste klara av om man är landslags spelare.

Sedan kan man ju undra vad det sänder för signaler då våra sk förbundskaptener envist står och säger att de är nöjda trots att alla ser att spelet inte duger. Om inte ens de ser det lär de ju aldrig ändra något. Nu har man visserligen sagt man skall spela 3-5-2 men hur man ställer upp är mer lek med siffror.det är hur spelarna agerar ute på plan som är det viktiga. Nu är det sedan länge inpräntat i alla spelare att tänka defensivt...annars får du inte spela...
Är rätt upprörd som ni märker och ska ta en öl för att lugna mig...

Kommer ett inlägg i veckan om mina tankar med nya spelare i landslaget.
Först ska jag skriva om Djurgårds-dagen. Den kommer in imorgon hoppas jag..och kanske även nån bild ler...

Förresten är det skönt att inte vara ute på krogen och ränna...är ju inte helt fel att slippa vakna bakis...undra om man bara är less på krogen just nu eller börjar bli gammal...ve å fasa haha...
På återseende...Ciao Sami

Inga kommentarer: