torsdag 17 juli 2008

Tour de France

Jag har kollat denna mäktiga cykeltävling sedan många år. Det är en stor folkfest och faktiskt riktigt spännande många gånger. Sedan gjorde ju inte L.Armstrong saken sämre när han vann år efter år. Den mannen hade allt.Han var grym på tempo, hängde lätt med i de släta etapperna och det finns ingen som kan spurta ifrån sina motståndare uppför ett berg. Saknar honom ibland. Nu är det lite mer öppet vem som skall vinna och jag tycker det finns en tjusning i att se dessa män cykla uppför berg man knappt skulle orka gå upp för. Det är mycket folk och ibland lite för galna fans...men det hör till.
Att man orkar följa en etapp i flera timmar ska R.Vacchi och A.Adamssom på eurosport ha stor cred för. De är helt underbara. De är som ett gift gammalt par, de sitter å små gnabbar å brister ofta ut i skratt. Sedan lär man sig historiska saker med dem med. Man får både cykel och lär sig saker samtidigt.
Alla ni som aldrig följt Tour de France...gör det och lyssna på dessa underbart roliga herrar...det är stor underhållning.

Nu till det mindre roliga. Alla dessa idioter som dopar sig. När ska de lära sig att det inte går att cykla Tour de France dopat och komma undan med det. Jag vill ha en ren tävling fri från doping. Ska det vara en omöjlighet?
Alla klagar över att cykelsporten har så mycket doping men utan att ha forskat tror jag inte den är värre än många andra idrotter, det är bra att folk åker fast så de nån gång kanske förstår att man inte ska fuska.
Så jag kommer fortsätta titta och framförallt lyssna på dessa 2 gentlemän på eurosport som gör det en fröjd att följa cykeltävlingarna...

Snart helg...kram sami

Inga kommentarer: