söndag 30 november 2008

Knattematch på Hovet!

Som det har längtats och pratats om dagens stora höjdpunkt.

Lucas lag Foc Farsta team-00 spelade idag lördag knattematch på Hovet inför 6000 åskådare. Stort va?
Matchen de spelade var i pausen på elitserie matchen Djurgården-HV71 där tyvärr bortalaget vann helt rättvist med 5-1.

Men det som var dagens höjdpunkt för Lucas och hans lagkamrater var att spela i pausen.
De var både förväntasfulla och även lite nervösa då vi samlades innan matchen utanför spelaringången till Hovet.
Då bara 2 ledare fick följa med laget in så tog jag, Alexander och alla andra föräldrar plats på läktaren. Vi såg första perioden medans alla grabbarna fick hålla till inne i ett omklädningsrum. Lucas han ändå med att hälsa på både F "linkan" Bremberg och D. Schnider. Det berättade han stolt efteråt.
Så i pausen fick de äntligen skrinna in på isen. De hade delat upp sig i 2 lag och spelade mot varandra. Det var riktigt kul och se och på jumbotronen stod det att det var just Farsta som spelade. Matchen under pausen var mycket jämn och spännande. De spelade över hela planer så det var lite ovant då de i normala fall spelar på halvplan. Matchen slutade med en 2-0 seger till det blåa laget. Gissa vem som gjorde båda målen. Jo just..en mycket glad Lucas. På första målet petade han in en retur och vild glädje utbröt då jag tror själva målgesten var det roligaste. Sedan han Lucas även med att göra 2-0 då han bröt in från kanten och sköt lågt i bortre hörnet otagbart för Max som vaktade kassen. Efter deras match så bytte de snabbt om och komupp till oss stolta föräldrar på läktaren. Sedan vart det massor av godis då vi såg klart matchen. Efteråt var det väldigt lyckliga barn.
Ett underbart initiativ från Djurgården hockey då man låter knattelag spela i pausen och sedan att man även får se de riktiga spelarna under match.

Tänk att han fick göra mål på Hovet. Det är stort.
Nu hoppas jag innerligt att även Alexander när han börjar spela i ett lag också de får chansen att spela på Hovet. Lillebror måste ju också få chansen att spela på Hovet.