söndag 1 november 2009

Fotbollen.

Det har ju varit en minst sagt tung säsong för Djurgården i allsvenskan men nu på slutet har man sett en inställning och kämpaglöd som inte funnits på hela säsongen. I den elfte timmen har man krigat till sig flera otroligt viktiga segrar och det man trodde var helt kört för bara någon vecka sen har nu vänts till lite hopp.

Först gjorde man en heroisk insats mot Örgryte då man trots 2 utvisade spelade den sista halvtimmen lyckades hålla undan och vinna med 2-1. Det var en sån där match som man nog aldrig mer får vara med om. Bra spel och mål för att sedan slängas mellan hopp och förtvivlan. 2 utvisade hör ju inte heller till vanligheterna och att sedan lyckas hålla undan under så pass lång tid var helt magiskt.

Matchen efter var en riktigt svår bortamatch mot Helsingborg. Till det ska tilläggas att Djurgården bara lyckats vinna 1 bortamatch på hela året och det var mot BP. Så oddsen var inte särskilt höga inför denna match. Men återigen gör man en stor match och krigar till sig 3 helt underbara poäng. Och man håller nollan på bortaplan med. Laget som kastat in bollar i eget mål håller nollan då det som bäst behövs.

Sista omgången spelades idag och återigen var det tuffa förutsättningar. Kalmar stod för motståndet och trots man spelade hemma på Stadion var man tvingade att vinna om Örgryte tog minst 1 poäng borta mot Gefle.
Man mår genuint dåligt under en sån här match där så mycket står på spel. Det är inte roligt nånstans att genomlida dessa matcher. Tro mig.

Men man krigar till sig ytterligage en seger och vinner med 2-0. Håller nollan igen och avslutar serien med 3 raka. Vem hade kunnat tro det?
Nu är dock inget klart utan man klarade sig till ett kval mot Assyriska och inget av detta är något värt om man förlorar i kvalet. Men man har gett sig själva chansen att rädda en fiasko säsong.
Så än lever hoppet för mitt kära Djurgården.

Ciao Sami

Inga kommentarer: