lördag 16 maj 2009

Djurgårdens fotbollsträning.

Vaknade upp till en strålande sol och underbart väder denna morgon. Intog frukosten på balkongen och det blir inte mycket mer sommar känsla än så.

Idag på förmiddagen tog jag med barnen och åkte till Stockholms Stadion för att se Djurgården träna. De har öppna träningar ibland och det är ett bra tillfälle att se hur laget ser ut och även visa att man stöttar laget även då det går lite tyngre.
Barnen var förväntansfulla för de ville såklart också se sina idoler träna. Vi satte oss på den soldränkta läktaren där det var rätt många andra nyfikna fans som lockats av den öppna träningen.
Träningen var väldigt intensiv med mycket fart och många skickliga prestationer. Det verkar vara en väldigt glad och härlig stämning i laget och trots att det går dåligt var det mycket skratt och glada miner. Man inledde träningen med att målvakterna tränades av K.Frisk och utespelarna hade en passningsövning med mycket löpning. Det såg riktigt bra ut med bra tempo och snabba fötter. Sedan var det lite olika löpningar innan de avslutade träningen med att först spela 2-2 på liten yta och sedan 4-4 på lite större yta. Där blev det en hel del närkamper och det såg riktigt bra ut inför kommande matcher. Man gick in stenhårt i närkamperna och det tycker jag är positivt. De som utmärkte sig mest under träningen var: de nya argentinarna var riktigt bra. Forwarden är väldigt kylig då han får en målchans och mittfältaren har ett bra driv i steget och väldigt bra passningsspel. Av den ordinarie truppen såg S.Rajalasko väldigt taggad ut och gjorde några fina mål. B. Mwila hade ett par klassmål även han och sedan var J.Tauer som alltid en fröjd att se. Skottvillig som få och med en underbar inställning. Många tycker han är medioker men vilken vilja och inställning. Om de övriga kan smittas av hans sätt så är mycket vunnet.

Efter träningen fick alla som ville ta autografer av spelarna och det var högtiden för mina killar. De sprang runt bland alla spelarna och fick till slut allas autografer. Det var även många spelare som tog sig tid att prata med mina killar och det gjorde dem väldigt glada. Många undrade även vad Lucas gjort med sin hand. Det var han väldigt stolt över, att de frågat.
Ett stort tack till Djurgården som ordnat denna träning och autografskrivning så perfekt. Det betyder mycket för barnen.

Efter träningen åkte jag och lämnade killarna hemma hos deras mamma. Själv åkte jag vidare hem och åt en något sen lunch.

Intrycket från dagen är att fotboll är en sport som berör väldigt mycket och alltid kommer intressera mig. Trodde inte det skulle vara så bra stämning bland spelarna så jag hoppas även resultaten går våran väg snarast.

Härlig dag med fotboll i solen. Livet är verkligen underbart att leva.

Kram Sami

Inga kommentarer: